Tugas-tugas seharian mengusahakan ternakan, kebun dll
Dapat ikan fresh camtu terus panggang cicah dengan sambal mesti sedap..
Sesekali makan sedap juga.Kalau goreng aje pun sedap sebab fresh lagi.
Ikan talapia.. sedapnyaaa goreng garing2
Tu ada ikan tilapia, ikan terebul, ikan haruan.Udang kara pun ada.
sedapnya..buat panggang bercili..
wak aje yang makan ikan sungai.Pn is3 tak makan sebab dia orang tepi laut.
Segarnya ikan. Kak feni teringat kampung di Gerik sekarang ni musim ikan loma. Hurmmm bestnya pergi tengok orang menangguk ikan loma di tepi sungai. Meriah sangat.
Kat sini ikan loma macam takde.Tapi macam ikan terebullah.Buat pekasam sedap.
eee bestnyaaa! pakai jala je ekk...goreng lepas tu buat masak lemak cili padi...perghhhh sedappp!
Ha aaSesekali kalau air sungai surut (empangan ditutup), wak menjala ikanlah.
masak merah sambal pun sedap, masak lemak cili api pun sedap...kalau bagi free kat kita kan lagiiii sedaaap..
kalau lebih2 biasanya wak buat ikan kering atau pekasam.
adoi, terbayang macam2 masakan kampung
masak asam pedas pun sedap.
perghhhh bukan takat bertani, jala ikan pun power!
wak ni memang orang sunagi FJRumah pun depan sungai aje.
talapia kan Wak :)
Ha aa, ni ikan tilapia standardBukan yang hitam2 tu.
Lumayan hasilnya tu
Tu sepenjalaan sepetang.Untuk buat lauk aje.
Buat ikan bakar ke Masa tu?
jarag2 bakar.Buasanya buat masak gulai pedas atau masak asam pedas
Dapat ikan fresh camtu terus panggang cicah dengan sambal mesti sedap..
BalasPadamSesekali makan sedap juga.
PadamKalau goreng aje pun sedap sebab fresh lagi.
Ikan talapia.. sedapnyaaa goreng garing2
BalasPadamTu ada ikan tilapia, ikan terebul, ikan haruan.
PadamUdang kara pun ada.
sedapnya..buat panggang bercili..
BalasPadamwak aje yang makan ikan sungai.
PadamPn is3 tak makan sebab dia orang tepi laut.
Segarnya ikan. Kak feni teringat kampung di Gerik sekarang ni musim ikan loma. Hurmmm bestnya pergi tengok orang menangguk ikan loma di tepi sungai. Meriah sangat.
BalasPadamKat sini ikan loma macam takde.
PadamTapi macam ikan terebullah.
Buat pekasam sedap.
eee bestnyaaa! pakai jala je ekk...goreng lepas tu buat masak lemak cili padi...perghhhh sedappp!
BalasPadamHa aa
PadamSesekali kalau air sungai surut (empangan ditutup), wak menjala ikanlah.
masak merah sambal pun sedap, masak lemak cili api pun sedap...kalau bagi free kat kita kan lagiiii sedaaap..
BalasPadamkalau lebih2 biasanya wak buat ikan kering atau pekasam.
Padamadoi, terbayang macam2 masakan kampung
BalasPadammasak asam pedas pun sedap.
Padamperghhhh bukan takat bertani, jala ikan pun power!
BalasPadamwak ni memang orang sunagi FJ
PadamRumah pun depan sungai aje.
talapia kan Wak :)
BalasPadamHa aa, ni ikan tilapia standard
PadamBukan yang hitam2 tu.
Lumayan hasilnya tu
BalasPadamTu sepenjalaan sepetang.
PadamUntuk buat lauk aje.
Buat ikan bakar ke Masa tu?
BalasPadamjarag2 bakar.
PadamBuasanya buat masak gulai pedas atau masak asam pedas