Rabu, 22 September 2021

WW 224 : Sedapnya Kulit Ayam Goreng

 Salam bertani


Salam bertani

36 ulasan:

  1. bila makan KFC lupa semua..sbb kulit dia yg bezakan antara original & hot & spicy..haha..

    BalasPadam
  2. SA sesekali makan...sebab kat food court bawah office ada satu kedai ni selalu buat...kulit ayam goreng crispy and spicy...rempah dia perghhhh...sodap...

    BalasPadam
  3. Kulit ayam goreng celup tepung memang sedap. Tapi kena beringat. Jangan terlebih pulak. ๐Ÿ˜…

    BalasPadam
  4. Sayya tak suka makan kulit ayam ni wak..KFC saya pulun isi ja..kulit saya tak ambil

    BalasPadam
  5. Kulit ayam goreng memang sedap!

    BalasPadam
  6. Arwah ayah saya selalu marah bila saya besiang ayam..tak amik kulitnya..dia suka grg garing2..

    BalasPadam
  7. bahaya kan WP...tapi saya suka makan kulit ayam KFC,haha

    BalasPadam
  8. Nak gi KFC semata beli kulit ayam goreng mmg xlah wak. Makan jelah kulit ayam kalau kita goreng sendiri kat rumah

    BalasPadam
  9. Aduhai..sebenarnya kulit ayam lah yg plg sedap bila rangup2 mkn dia hahaa..yg sedap tu la bahaya..kan wak!

    BalasPadam
  10. uiii..kalau ada depan mata..panas-panas garing ranguo pedas....memang ikut tgline sabun Daiya la..
    "Lupakan Yang Lain"...hihihi

    BalasPadam
  11. memang sedap wak nak nak yang garing2 tu hehe, tapi bahaya kalau makan selalu kan :)

    BalasPadam
  12. tau dah, tapi nak jugak makan kan.. he he he.
    kalau masak sendiri..memang buat kulit2 tu, tapi kalau beli..tu yg makan dulu. alahai..

    in sya Allah, cuba mengaktifkan diri (jawab komen kat blog pink tu... aci kan?)

    BalasPadam
  13. alamak..hahhaha..dulu2 masa kecik memang suka kulit ayam goreng..sekarang da besar, da tau ia tak elok untuk kesihatan..jadi sangat2 jarang dah makan..

    BalasPadam
  14. Mujur memang tak suka makan kulit ayam. Seram pulak tengok risiko tu.

    BalasPadam
  15. Kalau bahaya sisihkan jn makan

    BalasPadam
  16. Kdg2 makan, kdg2 x makan. Lebih baik x makan ๐Ÿ˜ฌ

    BalasPadam
  17. Kalau Mrs. A yang masak ayam mesti buang kulitnya hahahaa sebab geram dan leceh nak bersihkan.

    Tapi kalau kulit ayam kepci makan jer...

    BalasPadam
  18. Yang sedap tu selalunya tak elok...

    BalasPadam
  19. Memanglah sedap WP, cuma kena kontrol makan. Takut gak makan banyak.

    BalasPadam
  20. Selalu lupa bahawa kulit ayam itu ada bahayanya. Allahuakbar.

    BalasPadam
  21. Tumpang Test sini WP… nak tgk boleh komen tak

    BalasPadam
  22. Kat ayam goreng kepci pun rasa bersalah bila makan, yang kulit saja salut tepung lagi lah tak berani nak ngap. Sebab umur dah banyak kot. Ngeriii

    BalasPadam
  23. Kulit ayam memang sedap tapi itulah.. bahaya menanti..

    BalasPadam
  24. Suka makan bila makan KFC je wak. Hehehe...

    BalasPadam
  25. Alamak.. Bahagian tu yang sedap..

    BalasPadam
  26. Selalu buang kulit ayam hihihi

    BalasPadam
  27. Kalau KFc, suka part ni.. tapi kalau masak sendiri, mesti buang kulit..ehehe

    BalasPadam
  28. Kalau kfc or anw mmg sedap mkn kulit ayam ni
    Tp tak boleh nak makan dah la

    BalasPadam
  29. Hahahaha Wakk, saya rindu kulit ayam pasar malam Wak....

    BalasPadam
  30. Sodap kalau digoreng, tapi kalau sup sy buang kulit tu ๐Ÿ˜‚

    BalasPadam
  31. kulit ayam lah yang paling sedap especially kulit ayam kfc

    BalasPadam
  32. Kat pasar malam Putrajaya ada gerai khas jual kulit ayam. Rangup tapi tu lah tak boleh selalu...kolesterol tinggi tapi sesekali boleh lah buat lepas kempunan. hehehehe yang sedap le semuanya banyak risiko kesihatan. Sebenarnya berpada-pada makan bukannya selalu makan.

    BalasPadam
  33. teringat arwah mak cik dulu bw sy g kepsi. dia larang sy mkn kulit ayam...arwah ckp nnt kena kanser. tp sy bedal je. lg pun sy jrg mkn ayam...

    BalasPadam