Rabu, 6 Januari 2021

Berbahagi J33

 Salam bertani.

Hari ini wak menuai sebiji buah nangka madu J33 yang matang di pokok. Kira sekarang ni, nangka luar musimlah sebab kebanyakan pokok nangka sedang berputik. Hanya ada sebiji dua aje buah nangka yang hampir matang. Alhamdulillah, sebiji buah nangka dikongsi bersama.


Isi nangka madu J33 yang telah dikupas


Sebiji buah nangka madu j33 yang baru dituai.
Buahnya besar melebihi 20 kg.


Siap bahagi 4 bahagian.


Yang ni simpan dalam esbok


Yang ni hantar rumah adik


Yang ni hantar rumah emak di sebelah.


Yang ni hantar rumah jiran.

Salam bertani.

27 ulasan:

  1. Teringat pada arwah atok saya setiap kali tengok nangka ❤️

    BalasPadam
  2. suka dengan nangka manis...

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah berkongssi rezki cantik isinya besar kanmain nangka sampai 20 kg

    BalasPadam
  4. alhamdulillah berkongsi rezeki... subur dan besar ulas nangkanya wak

    BalasPadam
  5. suka juga makan nangka, tapi takleh makan byk2 kan wak

    BalasPadam
  6. kita tak suka makan nangka tapi si Iman suka pula

    BalasPadam
  7. Kalau sebijik tu mana nak terhabiz ye wak, banyak betul.... rezeki dikongsi bersama moga lbh lebat lg berbuah wak

    BalasPadam
  8. wow..sedap tu buat murtabak nangka..nampak ranum isinya

    BalasPadam
  9. aduuu sedapnyaaa..nak sikit 🤭

    BalasPadam
  10. alaa nakjadi jiran wak juga lah nampaknya dah ada bahagian dah tu hehe :)

    BalasPadam
  11. Banyaknya hasil nangka nya. Alhamdulillah

    BalasPadam
  12. sedapnya nangka.. murah rezeki wak berkongsi rezeki.

    BalasPadam
  13. Kalau tempat saya nangka masak pun dilawankan dengan pulut lemak..

    BalasPadam
  14. Bestnya Wak....sayangnya SA x leh makan nangka..x bernafas kang..

    BalasPadam
  15. Salah satu buah favorite Mrs. A nih! nangka madu.
    Husband selalu belikan semalam tengok dalam fridge ada nangka dah siap dalam bekas kecik aje pun dah RM7.
    Tengok WP punya tu punyalah banyak mesti puas makan.

    BalasPadam
  16. Besarnya nangka. Banyak dan cantik isinya.

    BalasPadam
  17. sedapnya nangka. jrang makan nagka =D

    BalasPadam
  18. Allahu akhbar, nampak fresh je buah nangka tu pakcik. Alhamdulillah, moga rezeki pakcik semakin Murah hendaknya.

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah, berbagi rezeki dengan yang lain. Semoga makin murah rezeki wak. Nangka tu nampak lunak!

    BalasPadam
  20. Lupa nak type tadi, portion nangka yang dekat peti ais tu paling best! Makan sejuk-sejuk masa tengah hari.

    BalasPadam
  21. Besarnya buah nangka ni boleh bagi2 Kiran lagi. X rugi berbudi pada tanah

    BalasPadam
  22. Cantik isi nangka tu, wak. Alhamdulillah, berkongsi rezeki dengan keluarga dan jiran tetangga.

    BalasPadam