Rabu, 3 Mac 2021

WW 208 : Menu Bunga Telang

 Salam bertani









Salam bertani.



34 ulasan:

  1. subur betul pokok telang wak, boleh buat pewarna untuk nasi lemak jugak wak...

    BalasPadam
  2. dekat office ni ada pokok bunga telang baru nak hidup

    BalasPadam
  3. PC suka warna bunga telang ni,pewarna semulajadi.

    BalasPadam
  4. Air tu, mengiurkan sungguh..

    BalasPadam
  5. Air tu Wak, menggoda! Dengan cuaca panas ni fuhh sedap tu.

    BalasPadam
  6. Pokok telang saya musim panas ni tak berbunga.

    BalasPadam
  7. Suka nasi kerabu yang color macam bunga telang nih!

    BalasPadam
  8. nampak bunga telang teringat nasi kerabu terus :)

    BalasPadam
  9. tak pernah makan tapi selalu tengok dalam fb diorang share resipi bunga telang ni

    BalasPadam
  10. sedap sungguh nampak air bunga telang tu musim musim panaih ni :)

    BalasPadam
  11. saya dan mak selalu buat air minuman dan tuk bagi color tuk pulut santan.

    BalasPadam
  12. Cantiknya bunga & suburnya pokok bunga telang tu

    BalasPadam
  13. nak minum la air bunga telang ni. pasti sedap kan?

    BalasPadam
  14. yang air tu just letak dalam macam tu, atau kena rebus dulu... alahai cantiklah pula kaler semua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh rebus dulu
      boleh juga rendam air panas aje

      Padam
  15. nasi kerabu aku kok ora doyan., huhuhu

    BalasPadam
  16. Walaupun ada tanam tp belum pernah manafaat lagi bunganya.

    BalasPadam
  17. nampak pn dah sedap dan berkhasiat..

    BalasPadam
  18. wahh! bunga ni boleh buat makan ya. baru tahu

    BalasPadam
  19. cantik masakan guna bunga telang, terutama air tu..

    BalasPadam
  20. Saya makan dalam nasi kerabu je Wak.. lain-lain Saya tak pernah...

    BalasPadam
  21. Ooo, macam-macam boleh buat rupanya. Saya cuma tahu, orang guna buat nasi kerabu. Juga, dijadikan teh, sebab banyak khasiatnya.

    BalasPadam
  22. Macam2 boleh dibuat dengan bunga telang..
    warna birunya cantik.. menu paling best dari bunga telang ini yang sha suka dah tentulah nasi kerabu.. hehehe..

    BalasPadam
  23. Khasiat bunga telang memang tak dapat dinafikan.

    BalasPadam
  24. Cantiknya warna bila dibuat air

    BalasPadam
  25. Ui, kawan saya dulu sampai masuk MAJALAH 3 tu ha... sebab jual bunga telang ni.. huhu.. Memang cantik fan wangii

    BalasPadam
  26. Nampak sedap air tu...rasa macam sejuk je lalu kat tekak

    BalasPadam
  27. Subur betul pokok Telang Wak nie ya. Saya ingat nak juga tanam nanti.. nampak sedap air dan kuih tu Wak..

    BalasPadam