Rabu, 28 September 2016

Blogger Setahun Jagung.

Salam bertani.

Hari ini genap setahun blog "Warisan Petani" bersiaran di alam maya. Rasanya baru beberapa hari berlalu, rupa-rupanya sudah boleh menyambut ulang tahun yang pertama. Terima kasih kepada semua yang menyokong blog "Warisan Petani" terutama followers dan silent readers juga. Diharapkan terus menyokong blog setahun jagung ini dan mudah-mudahan ada manfaat yang boleh dikongsi bersama. Juga mohon kemaafan sekiranya ada sesuatu maklumat atau fakta yang tidak benar atau ada yang menyinggung perasaan pembaca di dalam entri-entri yang disiarkan.

WP banyak menyiarkan entri tentang  kehidupan seharian sebagai petani sepenuh masa berdasarkan pengalaman sebenar yang dilalui dan sedikit  rujukan tetapi tidak berdasarkan kajian ilmiah.  Walau pun WP bukanlah seorang usahawan  tetapi tetap bersyukur menjadi seorang petani yang mempunyai sedikit pengalaman dalam pelbagai bidang pertanian yang diceburi sejak kecil.

Sepanjang bergelar petani, WP pernah mengusahakan kebun buah-buahan, tanaman kelapa sawit, tanaman getah, sayur-sayuran, tanaman padi dan tanaman hiasan. WP juga menternak lembu sejak di bangku sekolah rendah, menternak ayam dan itik, menternak puyuh, menternak ikan dan arnab serta pernah menjadi nelayan darat. Kebayakan usaha yang dilakukan  kerana minat dan kesungguhan walau pun hanya sebagai hobi untuk mengisi masa lapang. Sebahagian daripada usaha-usaha tersebut menjadi sumber pendapatan WP sekeluarga.

Tentang WP. 
Maaf kepada semua kerana masih tidak
bersedia memperkenalkan diri.
Cukup dulu sekadar "Warisan Petani"Entri pertama yang bersiaran setahun yang lalu.Entri pertama dan kedua adalah berkaitan tanaman yang
masih WP usahakan sehingga kini.


Entri yang paling banyak mendapat PV walau pun baru
beberapa bulan disiarkan.


Jumlah entri sepanjang tahun 2015 bemula pada bulan September.Entri sepanjang 2016Sebahagian daripada Google followers yang sentiasa menyokong blog WP.Followers yang dekat di hati WP.

Terima kasih semua.
Terima kasih kepada semua yang menyokong blog setahun jagung "Warisan Petani".

Salam bertani.Tiada ulasan:

Catat Komen