Khamis, 4 Ogos 2022

Bubu Yang Sekarang Part 2

 Salam bertani

Sudah lima bulan lebih wak bela Bubu semenjak wak kutip di pasar minggu akhir bulan Februari lepas. Bubu dah besar panjang dan wak cadang nak jawikan tak lama lagi. Bubu budak degil dan aktif suka kacau abang-abangnya (Kent dan Otto) terutama bab makan. Jom tenguk Bubu


Sukalah dia kalau wak dukung


Sebelah mata Bubu tak dapat diselamatkan


Perut sampai belendut sebab kuat makan


Santai luar rumah


Bubu yang dulu (umur sebulan)


Bubu yang dulu (umur 2 minggu)


Keadaan Bubu masa wak kutip di pasar minggu
Mata sebelah dah tak boleh buka


Bubu yang dulu (hari pertama kat rumah)

Salam bertani.





26 ulasan:

  1. Alhamdulillah Bubu dah comei dan happy ­čą░

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah.. Bubu yang bertuah.

    BalasPadam
  3. Ni macam kes kucing yang adik kutip di tepi longkang, sebelah mata jugak tak dapat di selamatkan.

    BalasPadam
  4. Wah....dh cantik sihat dan gemuk dah dia...seronok tengok...

    BalasPadam
  5. Macam anak bungsu le sebab tu nakal asyik nak gaduh dengan abang-abangnya je...alhamdulillah sihat bubu

    BalasPadam
  6. Amboi kemain lagi perut melendut Bubu... mesti hari-hari ternak lemak ni.

    BalasPadam
  7. sekarang sudah menjadi gagah, ehhh Bubu part 2 heheheh

    BalasPadam
  8. comel Bubu ni Wak...kalau sunatkan Bubu ni memang akan gemuk mcm kucing saya si Simmy boy

    BalasPadam
  9. Comelnya Bubu. Bila dah jaga elok2 cantik bulunya kan Wak.

    BalasPadam
  10. Byk pahala jika berbuat baik kpd haiwan.

    BalasPadam
  11. Bubu yang comel dh kena masuk jawi ya

    BalasPadam
  12. cantik dan kilat bulunya wak, kata orang jawa klimis

    BalasPadam
  13. Semula kurus kering, akhirnya jadi cantik begitu. Hebat ya Wak.

    BalasPadam
  14. Jauh berubah, dah sihat dan cantik.

    BalasPadam
  15. Yang tang perut tu kelakar..haha

    BalasPadam
  16. Alhamdulillah...
    rezeki Bubu...dapat tuan yang baik...

    BalasPadam
  17. Kuat betul Bubu ni. Semoga terus sihat.

    BalasPadam
  18. Comelnya bubu.. mata bubu tu mulanya ingatkan macam pakai contact lens.. hahaha

    BalasPadam
  19. Cantik bulu dia.. berkilat

    BalasPadam
  20. Bubu kucing jenis apa WP? Dah serupa British Shorthair Mrs. A tengok mesti makan makanan kayangan ni hehehee...

    BalasPadam
  21. Alhamdullilah.. comel dah Bubu sekarang ya..

    BalasPadam
  22. Ala.. ala.. comel bubu.. gebu betul bulu dia..

    BalasPadam