Isnin, 25 April 2022

MB 189 : Stok Raya

 Salam bertani



Salam bertani

20 ulasan:

  1. Alhamdulillah. Dah ada stoknya.

    BalasPadam
  2. Alhamdullilah.. banyaknya stok raya Wak..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah seronoknya, nak makan baru sembelih

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah ayam yang wak bela tu dah besar ye. Teringat dulu-dulu memang bela ayam. Nak raya je baru dapat makan ayam. Sebelum kena sembelih kena perambat dulu ayamnya keliling rumah nak tangkap dan kurung. Aiiii rindunya kenangan mencabut bulu ayam hasil ternakan aruah mak.

    BalasPadam
  5. Banyaknyaa...jimat dah tu kan Wak....kan best kalau ada kawasan mcm ni and bleh bela ayam...kat taman memang x leh la...marah orang

    BalasPadam
  6. Alamak! Uncle belum fikir stok lagi!

    BalasPadam
  7. Wah! gebu-gebas stok raya ni WP. Puas makan nih!

    BalasPadam
  8. Wah banyaknya cikyam stok raya montel2 semua

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah, lumayan juga tu stok raya, jimat belanja

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah..senang ada stok dah. Tak kalut nak p cari ayam kat pasar. Harga ayam pun mahal ni jam.

    BalasPadam
  11. wahh best lah stok wak ni. masak sup halia je pun sedap. selamat hari raya buat wak sekeluarga

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah.. Raya tu hari kami sembelih 7 ekor ayam kampung kacuk yang saya pelihara.

    BalasPadam
  13. Salam lebaran buat wak seisi keluarga. Maaf zahir batin.

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah ada stok, family dekat Melaka ayam habis stok

    BalasPadam
  15. Seronok tengok ayam2 tu tapi bila nak sembelih, memang saya jauhkan diri, takmo tengok.

    BalasPadam
  16. wahhhh best nyaaaa dapat makan rendang & kari ayam kampung

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah.. senang dah ada stok.. tinggal sembelih je ye wak..

    BalasPadam