Isnin, 30 September 2019

MB 105 : Bahaya Minum Air Panas Suam

Salam bertani






Sumber : Mstar

Salam bertani.

28 ulasan:

  1. kat rumah dah lama takde cerek wak hehehehhe...pakai coway je

    BalasPadam
  2. Yang no. 5 memang tak digalakkan oleh Rasullah SAW

    BalasPadam
  3. kena tengok saintifik review juga ni kan

    BalasPadam
  4. Alamak, kopi panas camne ni pak cik... haha

    BalasPadam
  5. oh...ye ke...baru tau...ingatkan air suam tu bagus...

    BalasPadam
  6. terima kasih berkongsi info..air kelapa sedap & berkhasiat..

    BalasPadam
  7. TQ Info nya WP.. selalu sgt panaskan semula air dlm cerek tu.. bahayanya.. lepas ni kena ubah lah..

    BalasPadam
  8. Moga fakta ini membantu. PC suka juga minum air suam.. Terutama bila nak hilangkan rasa pedas.

    BalasPadam
  9. sy pun kerap balik2 panas air yang sudah suam.. tak baik rupanya.. terima kasih sharing ^^

    BalasPadam
  10. sy suka minum air panas, masalah jugak ni sebab sebelum minum tiup sikit, hihi

    BalasPadam
  11. kat kedai makan saya suka pesan air suam..

    lepas nie tukar air mineral botol jelah

    BalasPadam
  12. baru tahu air dalam cerek tak boleh dipanaskan berkali kali.. ni sharing wak :)

    BalasPadam
  13. Asalamualaikum..baru tahu bahanya tu..semoga kita terhindar dari penyakit kesan air yang tak sesuai di minum ya

    BalasPadam
  14. wahh info baharu yang saya dapat hari ni WP :)

    BalasPadam
  15. ngombe es degan sek sueger sueger

    BalasPadam
  16. Air kelapa tu kalau dicampur gula,ais..atau dibuat coconut shake..hilangkah khasiatnya.....?

    BalasPadam
  17. AIR KELAPA BANYAK KHASIATNYA

    BalasPadam
  18. Pernah terbaca berkenaaan ni. Dulu2 selalu buat. Sekarang dah jarang sebab kat rumah ni memang jarang buat air manis. Ada tetamu baru buat

    BalasPadam
  19. suka juga minum air panas..tp air manis laa,..hehe
    lepas ni dah boleh kurangkan laa kot

    BalasPadam
  20. kurangkan minum manis. nak minum sejuk, air kosong takpa

    BalasPadam
  21. Sekarang tak buat dah panaskan air dalam cerek banyak kali hehehe... dulu selalu je tapi bila terbaca air yang dipanaskan berulang kali akan hilang oksigennya huhuhu...

    Patutlah orang dahulu kala kalau demam mesti depa suruh minum air kelapa ruapnya air kelapa banyak oksigen terlarut.

    BalasPadam
  22. SA sekarang memang minum mineral atau air suam je..alahai ada pro and contra plak air suam ni...

    BalasPadam
  23. Alamak suka minum air suam. Kena kurangkan lepas ni

    BalasPadam
  24. suka minum air kelapa.. tapi nak mengait dan mengopek tu tak berapa rajin.. hehehe

    BalasPadam