Jumaat, 27 November 2020

Empat Dara Duduk di Tepi Sungai

 Salam bertani

Bukan lagu tetapi lembu-lembu waklah.


si Tompok ni bulatnya lain pesen.
Tak taulah sama ada obes atau berbadan dua.
Budak2 bawah umur sekarang pun bukan boleh percaya.


si Sue ni budak baik.
Sangat mengikut kata.
Senang dijaga.


Budak Milo namanya.
Nama cadangan daripada blogger Perdu Cinta (PC)


Budak Mon sebab lahir hari isnin.
Paling muda tapi paling degil.


Budak sekor ni nyebuk aje.
Awak bukan lembu.
Awak bukan dara.
Awak bukan duduk tepi sungai.

Salam bertani.

47 ulasan:

  1. Hahaah comel ja kucing tuu btw, rindu suasana kg mcm ni

    BalasPadam
  2. Gebu gebu data nya wak ๐Ÿ˜

    BalasPadam
  3. Tapi budak yg paling bawah tu yg paling cute wak๐Ÿ˜

    BalasPadam
  4. Wah si mom menjeling je tu ape yg dia nak dari than agaknya nak berendut dgn Jantan dah kot

    BalasPadam
  5. wow 4 dara montel bersantai tepi sungai

    BalasPadam
  6. 4 dara tu berdiri tepi sungai Wak...hahahaa!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi wak ambil gambar mereka daripada tepi sungai menghadap ke kebun.
      jadi tak nampaklah sungainya.

      Padam
  7. Hehehe..moga empat dara ini terus Allah beri kesihatan dan memudahkan wak untuk mengurus mereka. Aamiin. Milo dan kawan-kawan yang sangat cute. Tapi yang last tu aduh..

    BalasPadam
  8. ๐ŸŽผ๐ŸŽผ Empat lembu ada di tepi sungai, ๐ŸŽถ
    Sedang melihat tuannya bertani, ๐ŸŽต
    Lembu kucing hai bermacam perangai.. ๐ŸŽถ๐ŸŽต
    Ha..masukk

    BalasPadam
  9. Si Sue la paling lawa. Mesti jadi rebutan. Hehe..

    BalasPadam
  10. Comelnya si meow tu gerammmm...
    Terhibur tengok anak2 lembu wak.
    Bila la ada rezeki bela lembu nak kena tunggu bila kehidupan tak macam orang nomad.
    Ada binatang2 ternakan ni payah nak gerak nanti nak fikir2 dia punya nasib makanan dll.
    Tumpang gembira tengok ternakan lembu wak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu
      Bila ada ternakan ni tak bolehlah ke mana2 lama2 sebab setiap hari ada kerjanya.
      Kecualilah ada pembantu yang boleh buat kerja2 tu semasa ketiadaan kita.

      Padam
  11. Empat lembu semua nampak sehat belaka

    BalasPadam
  12. masing masing pesen perangai ada.. yang last tu nak menyelit juga ye.

    BalasPadam
  13. Dara tu tak menjerat ketam batu yer

    BalasPadam
  14. Nama2 dara bukan main lagi...tapi yg paling yang bawah sekali tu lah.

    BalasPadam
  15. si bulus last sekali tu gebus Wak.. bulu dia cantikkk..

    BalasPadam
  16. teringinnya nak bela lembu atau kambing sendiri.
    Tapi tulah... fokus besarkan anak dulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mudah2an tercapai.
      MY modal banyak bolehlah mulakan, pakai pekerja aje.

      Padam
  17. lembu pun kemain ada nama masing2 ya wak...agaknya dia menyahut tak kalau dipaggil namanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin dia faham beberapa bahasa wak termasuklah namanya.
      Biasanya kalau wak datang, mereka yang tegur dulu.

      Padam
  18. Hehehhe.. sebelum klik kita dah teka, mesti moooooo...

    BalasPadam
  19. Comelnya budak sebok tu Wak. Cantik corak bulunya, macam kucing hutan.

    BalasPadam
  20. Comel-comelnya nama mereka semua. Eza singgah sini blogwalking.

    Done follow awak tau, jemput singgah blog kita jika berkesudian.
    https://paejahbebels.blogspot.com/

    Salam kenalan.

    BalasPadam
  21. wak.. kucen kalau ada anak nak boleh wak.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kucing wak ni semua dah di spayed sama ada jantan atau betina kecuali si Otto tu sebab dia kecik lagi.
      Kucing jantan kalau tak dispayed dia akan kencing merata sebab menanda kawasan. Kucing betina pula akan beranak dua kali setahun. Jadi wak memang takdelah anak kucing.
      Si Kent tu pun dak kena sunat/kembiri jadi takdelah bakanya.

      Padam
  22. Yang last tu nak jugaaakk menyelit. hehe

    BalasPadam
  23. tetiba popular pulak lagu ni sekarang...

    BalasPadam
  24. alololo gamabr yang last tu comei..bukan lembu bukan dara hahahah alahai cantik la gebu..klo kat bandar tu mesti ilang klo dibiarkan diluar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Percaya tak budak kucing tu sesat datang rumah wak masa baby lagi, comot momot, kurus kering dan kelaparan.
      Wak bela bagi susu kucing dan makan RC jadi gebu gebas macam tu.

      Padam
  25. klimis semua anak dara wak ye.... bersih je

    cantik la si anak bulus wak yang akhir tu... corak bulunya cantik betul

    BalasPadam
  26. Lawa la bulu meow yg bukan lembu bukan dara tu

    BalasPadam
  27. Nak pinjam yang last tu boleh tak..handsome sangat dia tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Budak last tu mungkin baka kacukan kucing hutan.
      Dia tak mahu dipegang, didukung atau dimanja2.
      Wak pun geram dengan dia sebab suka sangat kejar anak ayam.

      Padam
  28. Amboi amboi..wak, mencari calon menantu ke duduk tepi sungai tu heheee ^_^

    BalasPadam
  29. walaupun begitu, tetap comel...hahaha

    BalasPadam
  30. kucing tu bulu dia mcm tupai haha

    BalasPadam
  31. walau kucin tu tiada kn mgena tp dia yg pling mnarik phtian..hehe wrna bulu dia tu..uihh jarang dilihat tuuu

    BalasPadam