Rabu, 4 November 2020

WW 195 : Bunga Matahari

 Salam bertani









Salam bertani

33 ulasan:

  1. Kalau dapat banyak kuaci nanti best ni.

    BalasPadam
  2. You are my sunshine.. my only sunshine... you make me happy..
    Eh! ternyanyi pulak heheheee...

    BalasPadam
  3. Bunga matahari sangat cantik..kembang di waktu pagi..(ingat ni lagu yang selalu dimainkan ketika ada persembahan disekolah bila ada majlis)

    BalasPadam
  4. Cantiknya bunga matahari. Banyak pokok tu lagilah lawa kalau semuanya berbunga.

    BalasPadam
  5. Masa kecik2 dulu memang tak suka betul bunga ni sebab bau busuk. Hahah. Tapi bila dah tua2 ni nak tanam bunga ni berpaa kali dah asyik tak naik2. Bunga tu berdemdam dengan rasa rasanya..hahah

    BalasPadam
  6. Masya allah. Cantik dan biji bunga nya sedap.

    BalasPadam
  7. Saya dah beli benih bunga matahari ni, cuma tak tau nak tanam kat mana sebab takdak tanah ni, adoila geram tengok bunga matahari wak tu.

    BalasPadam
  8. teringin nk tanam tapi tak ada tanah yg sesuai.. nk tanam dlm pasu mcm tak boleh. cantik tengok bila dh kembang

    BalasPadam
  9. Ma sha Allah cantiknya... 🌻🌻🌻
    Salam kenal.. Salam bertani

    BalasPadam
  10. Cantik. Teringat Maya Matahari, AlFatihah untuknya..

    BalasPadam
  11. Wak, camne nak bagi tumbuh pokok ni? Saya beli benih dia, kuaci. Kena keluarkan biji kuaci tu ke letak atas tanah, atau tak perlu keluarkan, semai dengan kulit-kulit? Harap dapat tunjuk ajar wak. Cantik bunga matahari wak tanam. :)

    BalasPadam
  12. bunga matahari mak saya kat kampung pun da berbunga tu..bapak ada share dalam wassap group..nanti saya tunjuk kat wak ekkk

    BalasPadam
  13. wah, nak kena mintak petunjuk wak nak tanam bunga matahari ni... susah takkkk?

    BalasPadam
  14. Kalau buatTime Lapse kembang ni best ni!

    BalasPadam
  15. Belum kembang penuh pun sudah cantik

    BalasPadam
  16. Belum kembang penuh pun sudah cantik

    BalasPadam
  17. subhanAllah. cantiknya bunga matahri ^_^

    BalasPadam
  18. nanti ajar cara buat kuaci ya WP

    BalasPadam
  19. Cantiknya bunga matahari tu... Nanti tu boleh tuai kuaci juga!

    BalasPadam
  20. bila dh kembang sepenuhnya cantik bunga matahari tu

    BalasPadam
  21. Dulu pernah tanam kt luar rumah
    Bila bunganya kembang habis dipetik budak2

    BalasPadam
  22. Subhanallah cantiknya ciptaan Tuhan. Paling suka masa warnanya hijau-hijau tu... Lawa!

    BalasPadam
  23. subhanallah..cantik, sihat dan subur pokoknya..macam mana nak semai pokok bunga matahari ni WP. dari biji benihnya kot..eh..?

    BalasPadam
  24. Wah, cantik dan menjadi bunga wak

    BalasPadam
  25. Wah, besarnya bunga matahari.... Pokok pun nampak hidup subur dan tembun elok...

    Singgah sini dan follow...

    BalasPadam
  26. Cantiknya bunga2 matahari. Memang tanam untuk ambil bijinkuaci ke

    BalasPadam
  27. haa saya dah upload dah gambar bunganya dalam entri wordless wednesday hari tu hihihihihi

    BalasPadam