Isnin, 16 November 2020

Cucu Atuk Pun Dah Kerja

 Salam bertani

Cucu lanang wak yang dah jadi rakyat Melaka tu tak dapat balik ke kampung kerana PKPB. Emaknya ada hantar gambar kat whatsapp hp wak yang menunjukkan cucu wak dah bekerja. Sampai dua kerja yang dilakukannya. Alhamdulillah, semoga dilumayankan rezekinya.


Luas juga kawasan yang dah dibersihkan.
Boleh tanam pokok durian musang king ni.


Kalau upah satu kereta RM10.00,
Sehari dapat cuci 10 kereta , lumayan juga.


Selepas penat kerja, kena rehat juga.
Pening fikirkan masalah politik negara ni.
Masalah covid 19 lagi.

Salam bertani.

50 ulasan:

  1. Melaka di mana itu?
    Comel budak rambut sedikit itu.

    BalasPadam
  2. Rajinnya..org lelaki kena rajin usaha.

    BalasPadam
  3. wahh iki cucu lanang seng mbarep yo., mugo2 mengko dadi cucu yang berjaya dunio akhirat., aminn

    BalasPadam
  4. comey cucu lanang atuk rajin kerja macam atuknya juga

    BalasPadam
  5. lumayan tu upah dia dpt, boleh beli mainan

    BalasPadam
  6. Rajinnya cucu atuk Ke mana tumpahnya rajin atuk kalau tak ke cucunya.

    BalasPadam
  7. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.., ikut atoknya suka berkebun

    BalasPadam
  8. Yang akhir tu rasanya kerja paling berat..berat perasaan dan fikiran. Heheehehe.

    BalasPadam
  9. Ini yang orang kampung saya selalu cakap ni "where drop the gravy if not on the rice"... Salam bertani WP

    BalasPadam
  10. Hihi, comel cucu wak walaupun tengah penat bekerja

    BalasPadam
  11. Wah cucu atok sibuk2 kerja pun sempat juga fikir masalah negara ye, haha..

    BalasPadam
  12. Kentheng thole nea wak...nuron mbah lanang...

    BalasPadam
  13. Hehehehe comel cucu Wak, pandai bijak, kecik-kecik dah nampak tak ikut atuknya tu rajin...

    BalasPadam
  14. hahahhaha comel aje...caption pun comel πŸ˜‚

    BalasPadam
  15. Rajin cucu WP Sama mcm atuknya..😁

    BalasPadam
  16. Alah..alah..comelnya cucu wak rajin kerja πŸ˜€

    BalasPadam
  17. Pinjam boleh? Nak upah basuh kereta... hehehe

    BalasPadam
  18. Rajin cucu wak berkebun tu macam atuknya juga

    BalasPadam
  19. haha..comel cuci kereta tu..Besar nanti rajin nih..senang nak minta tolong..

    BalasPadam
  20. Pandainya cucu atok ni...rajin :)

    BalasPadam
  21. bijak cucu wak, kecik-kecik dah pandai cari wang. hehe
    nanti boleh belanja acik ya hehe

    BalasPadam
  22. Untunglah atuk dah ada assistant.

    BalasPadam
  23. Comel cucu wak. Dah besar ni banyak akal dan pandai buat macam macam ye. Bolehlah kalau nak membantu gitu :)

    BalasPadam
  24. alolo rajinnya cucu atuk, nanti upah aiskrim naa atuk :)

    BalasPadam
  25. Bagusnya cucu Wak.. Anak2 kalau dr kecil di ajar untuk bekerja, In Shaa Allah bila da dewasa senang menhadapi kehidupan.

    BalasPadam
  26. kecil2 dh rajin.. besar nanti boleh tlg parents ringankan kerja2 rumah

    BalasPadam
  27. Dah habis kerja boleh upah susu hehehe...

    BalasPadam
  28. haha alalala rajin nau cucu lanang wak yg sorang ni yekkk..baguihh

    BalasPadam
  29. Rajin πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    BalasPadam
  30. rajinnya cucu wak. dah lah comel rajinnya plak tu. hehe

    BalasPadam
  31. bagusnya....bole suruh keje upah bila balik umah Wak..heheh

    BalasPadam
  32. Alolo comelnya cucu wak. Pandai dah dia buat keje. Ada gaji x

    BalasPadam
  33. rajinnya..ngikut atoknya ni rajin..jangan lupa minta upah ye dik..

    BalasPadam
  34. Halahh..Halahh... Comelnya. Rajin betul cucu atuk ni ya.

    BalasPadam
  35. Hahaha.. rajinnya lah cucu Mbah nie ya..

    BalasPadam
  36. Kikikiki... mantap cucu wak... rajin benor dia...

    BalasPadam
  37. alahamdulillah rajin cucu wak, ikut wak agaknya

    BalasPadam
  38. Rajinnya dia. Nanti minta upah kat atuk yea :)

    BalasPadam
  39. Apprenticeship nanti bawah wak.
    Comelnya.

    BalasPadam
  40. Wahh kecik2 dah rajin! Bagusnya! Besar nanti rajin2 tolong family ya!!!

    BalasPadam
  41. ehehhe mesti Wak da rindu cucu ni.. kemain bizi cucu tu Wak jadi side income time2 pandemic ni hehe.. comey..

    BalasPadam
  42. nasib ada whatsapp kn wak... dpt la hari² tengok apa aktiviti cucu... kalau dia kt kpg dgn wak tu mst lg bykkkk kejanya kan

    BalasPadam