Rabu, 29 April 2020

WW 170 : Entri Dulu-dulu 'Kerabu Daun Selom'

Salam bertani


kerabu daun selom

Kerabu daun selom

Sayuran daun selom

Sayuran daun selom


Tanaman pokok selom

Tanaman pokok selom

Salam bertani.

35 ulasan:

  1. Selalu daun selom dimakan begitu sahaja.

    BalasPadam
  2. sedapnya daun selom... ada dekat 10 kali sy cuba semai batang yang lebih2 samada buat laksa atau beli laksa, tapi x pernah hidup elok... antara tanaman yang saya gagal tanam... satu lagi daun saderi/daun sup.. attempt baru2 ni jer nampak jadi...selom belum lagi

    BalasPadam
  3. cantiknya daun selom tu wak, memang sedap buat kerabu

    BalasPadam
  4. Pahit tak rasa daun selom sebab ulam selalu rasa pahit.

    BalasPadam
  5. Sedapnya wak.... dah lama sangat tak makan urap gini

    BalasPadam
  6. baru pertama kali dengar daun selom

    BalasPadam
  7. daun selom ni mmg sgt sesuai dibuat kerabu.

    BalasPadam
  8. sedap ny WP selum.. teringin nak ada kebuncm WP boleh nanam..nak ape cari dalam kebun. doakan ummi ada kebun cm WP

    BalasPadam
  9. jarang buat kerabu, selalu buat ulam je..

    BalasPadam
  10. Wah! Awet muda ni Wak kalau selalu makan begini.

    BalasPadam
  11. daun selom ni yang diletak dalam laksa johor tu kan wak?

    BalasPadam
  12. Sedapnya...tp kalau mkn laksa saya kurang gemar letak daun selom..kalau kerabu,pedas dan masam laju ja mkn..

    BalasPadam
  13. mak saya suka buat ni..ssedapp

    BalasPadam
  14. Kerabu makan dengan nasi panas2..sedap

    BalasPadam
  15. Sedap buat ulam ni.Ada sambal belacan ke.

    BalasPadam
  16. Suka juga selom...tapi kalau makan mentah mesti patahkan ambil daunnya sahaja...batang dia tak ambik...huhuhu

    BalasPadam
  17. Lama cari daun ni kat pasar, tp musim covid ni takde org niaga

    BalasPadam
  18. Bulan puasa sangat sinonim dgn kerabu kan WP. Sedap tp lagi suka kalau arwah bonda yg buat kerabu

    BalasPadam
  19. Aduhaiii. best betul ada tanaman ulam daun selom ni. Lama tak makan ulam ni. Sedap betul buat kerabu.

    BalasPadam
  20. Wah². Sedapnya kerabu..! Saya suka juga kerabu daun selom. Mak dulu pernah buat. Sekarang nak cari ulam² pun susah pula sbb selalu gerai makcik yg jual ulam ada tp sbb pkp gerai tu ditutup. Huhu

    BalasPadam
  21. segala jenis kerabu mmg sedap utk iftar.

    BalasPadam
  22. KERABU SELOM MMG SEDAP BUAT MSK LEMAK KUNING OK JUGA

    BalasPadam
  23. Daun selom ni fav Marsha kalau ulam. Buat kerabu lagi la best

    BalasPadam
  24. Ulam fav ni..kalau sekali hadap..bole hbis 1 ikat..hihi..tambah2 kalau buat kerabu..lagi mantop rsanya

    BalasPadam
  25. tak pernah try buat kerabu lak eh daun ni. tapi if berulam tu memang sedap

    BalasPadam
  26. Sedapnyaaa Wak...makan ratah pun sedap ni..adussss

    BalasPadam
  27. Sedapnya kerabu daun selom

    Follow #352

    BalasPadam
  28. Belum pernah cuba kerabu daun selom ni. Nak try juga la

    BalasPadam
  29. Tak pernah makan lagi kerabu selom. Mesti lagi sedap ni kan wakkk.

    Yang makan biasa tu pun sedap dah

    BalasPadam
  30. sedapnya...sya suka makan kerabu mcm ni

    BalasPadam
  31. Saya suka kerabu ini.. Tapi sini jarang jumpa daun selom...

    BalasPadam