Isnin, 28 Oktober 2019

MB 108 : Khasiat Buah Bendi

Salam bertani






Salam bertani.

22 ulasan:

  1. sedapnya bendi..
    Sha suka makan sama ada di rebus dan cicah sambal belacan atau dimasukkan dalam gulai.. layan betul makan bendi ini..

    BalasPadam
  2. Terima kasih kongsi kebaikkan bendi.

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum WP,

    Betul ni WP, Kak Mah pernah baca tentang khasiat Bendi dalam buku perubatan alami, katanya memang begitulah khasiat bendi ni.

    BalasPadam
  4. Sgt suka bendi terutama if tuk mkn berulam, baru tau banyak bebeno juga khasiat bendi tuk kesihatan kan.

    BalasPadam
  5. Wah bagus kan banyak khasiatnya..

    BalasPadam
  6. Banyak juga khasiat bendi ya.Anak2 saya suka bendi celur cicah sambal asam...

    BalasPadam
  7. BANYAK KHASIATNYA N BAIK UTK AMALAN DIET

    BalasPadam
  8. dana memang suka makan bendi, di masukkan dalam asam pedas, kari, sayur pindang , masak goreng atau cuma di celur makan dengan sambal belacan pun best

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah banyak khasiatnya..PC suka bendi..masak asam rebus campur tempe..hehehe.

    BalasPadam
  10. one of my fav..
    ada gak sekali dua rendam hirisan bendi malam hari pastu minum diawal pagi. elok utk lutut katanya.

    rasa agak alahaiiii tp telan jelah utk kesihatan

    BalasPadam
  11. Lama tak makan bendi. suka rebus lepas tu buat ulam cicah sambal belacan :)

    BalasPadam
  12. Sejak duduk di bandar, baru pandai makan sayur-sayur yang di celur dan ulam. Kat rumah dah penuh pokok ulam.. bendi ni saja tak cuba-cuba tanam.. kalau nak makan beli.. haish la..

    BalasPadam
  13. Suka sangat makan bendi...asam pedas atau celur cicah belacan..sedapnyaaaaa

    BalasPadam
  14. Pernah juga cuba air rendaman bendi untuk mengatasi masalah sakit lutut... kome boleh baca petua sakit lutut mengunakan bendi tu pada link yang teman kongsikan kat bawah nie...

    Petua untuk menguatkan lutut

    BalasPadam
  15. Banyak khasiat bendi ni yaa..baguss, saya suka makan buat ulam Wak...

    BalasPadam
  16. byk khasiatnya..suka juga bendi

    BalasPadam
  17. Mam suka bendi tapi jgn lebdir byk sgt dah

    BalasPadam
  18. Zumal suka sangat bendi. Celur atau pun dalam masakan semua best

    BalasPadam
  19. banyak khasiatnya. saya kalau makan asam pedas, layan bendi dulu baru ikan

    BalasPadam
  20. banyak betul khasiatnya, tapi saya tak berapa gemar sebab berlendir...

    BalasPadam