Selasa, 13 Ogos 2019

WW 140 : Entri Ke-2



Salam bertani

Tajuk Entri : Tanaman Nangka 1

Tarikh : 29 09.2015




Salam bertani.

27 ulasan:

  1. Ni entri ke-2 yang wak mayakan dalam blog Warisan Petani pada 29 sept 2015 yang lalu. Kalau nak terjah bolehlah klik kat tajuknya (yang tulisan merah tu). Wak akan pilih satu gambar dari entri yang diWWkan pada setiap minggu.

    BalasPadam
  2. lama tak makan ni..... salam aidiladha ya WP...

    BalasPadam
  3. nangka madu ke ni?

    apa beza fizikalnya dengan nangka biasa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini nangka mantin. Warna isinya lebih menyerlah berbanding nangka madu J33. Buahnya juga lebih besar hingga mencecah 30 kg.

      Padam
  4. Sedapnya nangka..
    Buat bubur pun sedap ni..

    BalasPadam
  5. Cantik nangka.. buat pengat pun sedap.

    BalasPadam
  6. Alahai! terliurnya suka giler makan nangka

    BalasPadam
  7. gambar yang menggoda rasa! ^_^

    BalasPadam
  8. Nangka ni kalau makan tak boleh berhenti.

    BalasPadam
  9. wahh jempol nongkone wak., begetah x?

    BalasPadam
  10. macam nak jilat screen, tgok gambar nangka tu WP.

    BalasPadam
  11. Sedapnya nangka. elok isi nangka ni

    BalasPadam
  12. Buah kegemaran anak dara SA...SA x leh makan..kang mencungap cari nafas

    BalasPadam
  13. Ya Allah sedapnyaaa...Saya paling suka cium buah nangka kalau baru kupas hehehe jadi tabiat hahahaha

    BalasPadam
  14. Uish.. Sedapnya nangka tu.. makan camtu je pun best.. Buat serawa pun sedap..

    BalasPadam
  15. sedapnya ni...masuk peti ais makan sejuk2

    BalasPadam
  16. dapat judu dgn pulut tanak mmg sedap ni!

    BalasPadam
  17. sedap makan nangka... manis

    BalasPadam
  18. terasanya dia punya kemanisan tu.. nyummy

    BalasPadam
  19. tiba2 mcm mengidam pula mau makan nangka..

    BalasPadam