Rabu, 6 Februari 2019

WW 115 : Bunga Letup-letup Ulat Bulu

Salam bertani



Salam bertani.

35 ulasan:

  1. Alah. . Ruginya saya tatak kenal jenis2 bunga

    BalasPadam
  2. indahnya ciptaan Yang Maha Pencipta.

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Cantik bunganya
      pokok herba yang banyak khasiat

      Padam
  4. SUBHANALLAH CNTIKNYA BUNGA LETUP

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mesti PI ada kenangan masa kecik2 makan buah letup2 ni

      Padam
  5. Bunganya cantik.Buahnya pun cantik.

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. Kiranya ni pokok markosa liar.
      Bunga pokok letup2

      Padam
  7. SEJAK BERKENALAN DENGAN WP BANYAK BUNGA YANG SAYA PERNAH TENGOK TAPI TAK TAHU NAMA SEKARANG SAYA DAH TAHU.TERIMA KASIH ATAS PENGKONGSIAN

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pokok letup2 ni kira pokok herba
      Daun dan buahnya banyak khasiat perubatan

      Padam
  8. Alamak..tak cam plak ini bunga apa

    BalasPadam
  9. first time tengok bunga ni, soft je warna dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau orang dulu2 macam pakcik ni selalu jumpa pokok ni kat kebun.
      Ambil buahnya yang dah masak dan makan. Rasanya macam buah markisa. Sekarang dah payah jumpa.

      Padam
  10. Salam Jumaat wak. Akhirnya boleh komen juga di sini. Cantik warna bunga tu. Lembut je warna dia.

    BalasPadam
  11. lps ni kena tanam bunga2 exotic la di laman rumah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pokok no WP tanam menjalar kat pagar rumah.
      Tapi buahnya burung suka makan.

      Padam
  12. Balasan
    1. Bunga letup2 ulat bulu
      Buahnya diselaputi bulu macam gambar yang atas tu.

      Padam
  13. Menjalar ni..rasanya buah bila masak boleh di makan kan WP..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buah herba yang sedap dimakan.
      Rasanya macam buah markisa, cuma buahnya kecil saiz ibu jari aje.

      Padam
  14. wah bestnya ada pokok labu..sedap masak lemak ni

    BalasPadam