Isnin, 15 April 2019

MB 81 : Panduan Memilih Tembikai

Salam bertani










Salam bertani.

18 ulasan:

  1. mekasih wak, sebab kongsi panduan nih...
    pilih tembikai nih mmg dana tak teror, nasib2 jgk kadang elok manis... kadang tawar... tp selalu dana pilih ikut pd kejelasan warna n garisan dia pasni blh tgk ciri2 yg wak sarankanlah ni

    BalasPadam
  2. sebelum ni ayah yang selalu belikan, bila dah kahwin tak pandai nak beli sendiri.dengan tips ni boleh shu cuba utk beli buah tembikai sendiri. hehe tq

    BalasPadam
  3. sedapnya.

    mana nak carik tembikai ni.

    BalasPadam
  4. biasa kalau beli mesti suruh tokey kedai yang pilihkan heheh

    BalasPadam
  5. biasa kalau beli tembikai saya tepuk-tepuk sikit tembikai tu, lepas tu biasa ambil yang rasa macam ada air sikit

    BalasPadam
  6. Good info and thanks for sharing yer. Selalu kalau beli yang dah siap belah 4. Sebab beli sebiji tak tau bila boleh habis. HAHAH! kalau balik kampung boleh la kan membeli tembikai ni.

    BalasPadam
  7. Tips yg bagus selalunya mama pilih yg cantik je haha xde ilmu

    BalasPadam
  8. ok lepas ni dah tau cara nak beli tembikai. selalu beli pilih yg bulat je. hehe

    BalasPadam
  9. tips yang bagus menjelang nya bulan ramadan kareem ni kan WP , bolehlah di gunapakai nanti :)

    BalasPadam
  10. terima kasih untuk tips ini!

    BalasPadam
  11. CARA MEMILIH TEMBIKAI YG BETUL

    BalasPadam
  12. Nice tips WP.
    Mrs. A selalu keliru bila pilih watermelon tips ni sangat membantu. Tapi tulah nak kena hafalkan ni hiks!

    BalasPadam
  13. bestnyaaa kalau dpt minum jus tembikai

    BalasPadam
  14. Oh ada jantan betina juga buah ni.

    BalasPadam
  15. waaaaa maceh wakkk! sangat2 berguna info ni! selama ni main pilih yang nampak elok dari luar aje!

    BalasPadam
  16. tqvm very good info,,,,, sekarang dah tau cara2 nak beli tembikai,, selalunya masa kenduri kat kampung, bapak atau abang ngah yang beli,, kita tau makan ajee dan jarang beli tembikai.

    BalasPadam