Isnin, 8 April 2019

Dapat Cucu Lagi

Salam bertani.

Hari Jumaat yang lepas Zura telah selamat melahirkan anak. Female calf. Alhamdulillah, jadi ahli yang ke 13. Semoga sihat dan kuat,  membesar sebagai juara.


Baru berusia 3 hari.
Belum diberi nama lagi.


Menghisap kolostrum agar sihat dan kuat


Dunia penuh kehijauan
(walau pun rumput kurang akibat kemarau)



Boss ambil gambar ke?

Salam bertani.

20 ulasan:

  1. Alhamdulillah. Tahniah Pakcik bertambah ternakkan. Syukur.

    BalasPadam
  2. tahniah wak, makin bertambah cucu nya...

    kt sini tiap2 petang hujan wak, kadang pagi2 pun hujan gk, tp tgri terik... tp kt johor n area2 utara masih jarang hujan

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah.. Semoga membesar dengan sihat..

    BalasPadam
  4. Comelnya baby... Nampak sihat mamanya... buat steak pun sodap...

    BalasPadam
  5. numpang share ya min ^^
    Hayyy guys...
    sedang bosan di rumah tanpa ada yang bisa di kerjakan
    dari pada bosan hanya duduk sambil nonton tv sebaiknya segera bergabung dengan kami
    di DEWAPK agen terpercaya di add ya pin bb kami D87604A1 di tunggu lo ^_^

    BalasPadam
  6. bila nak buat aqeqah .. hehe.

    BalasPadam
  7. Selamat berpantang Zura hihi... WP kawan aka gen pusing taman saya nama zura tau, kalaulah dia tau dia ada kembo sama nama sure dia marah ni hahahha

    BalasPadam
  8. Tahniah Zura. Dapat cucu baru ye wak. Semoga membesar dengan sihat

    BalasPadam
  9. Sedap betul nama, Zura. Hehe. Tahniah ya dapat cucu WP.

    BalasPadam
  10. Bertambah lagi lembunya ye WP..

    BalasPadam
  11. alhamdulillah.. atuk dapat timang cucu lagi. :D

    BalasPadam
  12. Comei ja nama ibunya hihi 😆
    Tahniah bertambah rezeki pacik WP 👍🏻✨

    BalasPadam
  13. Allahu...alhamdulillah...best jadi kambing, lepas 3 hari je da pandai berjalan..hahahaha

    BalasPadam
  14. Tahniah datuk.. sihat nampaknya cucumber tu

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah. Bertambah lagi ahli keluarga.

    BalasPadam
  16. hahaha adoiyai comel. tahniah Zura.. Zura berpantang x tu ?

    BalasPadam
  17. Alhamdullilah.. tahniah ya WP..

    BalasPadam
  18. ALHAMDULILLAH MNJADI TERNAKAN WP

    BalasPadam
  19. wahh bestnya,,,,,tahniah yee.

    BalasPadam