Rabu, 13 Mei 2020

WW 171 : Lady Bird

Salam bertani


Salam bertani.

24 ulasan:

  1. Besarnya memang mcm lady..

    BalasPadam
  2. cantik syot ni... tu atas belakang dia warna putih tu pantulan cahaya atau memang macam tu..

    BalasPadam
  3. Dulu masa kecik suka nak simpan dalam kotak mancis.

    BalasPadam
  4. Selalu jumpa lady bird di atas daun pokok terung yang mak tanam. Orang kata lady bird boleh membantu memusnahkan serangga perosak. Zaman kecil dulu kami suka kutip buat koleksi, sebab cantik!

    BalasPadam
  5. ORANG KAMPUNG KAK SEBUT KABOI KUT

    BalasPadam
  6. Teringat masa kecik2 dulu..selalu tangkap bila balik kampung

    BalasPadam
  7. Kalau anak2 saya jmp ni,mau menjerit2,lari tak cukup tanah..

    BalasPadam
  8. Salam ziarah wak :)

    Si lady bird ni banyak di kebun kecil saya. Suka tengok..

    BalasPadam
  9. Astaga, saya jadi teringat saat kecil dulu sering berburu kepik ini di kebun ...🐞

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum wak... Masa kecik2 dulu suka betul bila jumpa ladybird. comel sgt. kalau saya yang jumpa dulu, memang heboh setaman! hehehe

    BalasPadam
  11. terlalu comel. kalau nak snap cepat betul dia fly

    BalasPadam
  12. Comelnya. Ada jumpa warna kuning jugak.

    BalasPadam
  13. Wak kalo yg jantan tu kena panggil apa ek, takkan lady juga🤣🤣

    BalasPadam
  14. masa kecil selalu cari binatang ni

    BalasPadam
  15. kecik2 dulu suka tangkap benda ni...berebut2 dengan sepupu sepapat..

    BalasPadam
  16. BInatang kegemaran saya yang saya suka seksa hahahahaa...dapat je masuk dalam botol dan biarkan...ladybird kuning lawaaa kan Wakkk

    BalasPadam