Isnin, 24 Februari 2020

MB 124 : Kudapan

Salam bertani


Salam bertani

43 ulasan:

  1. Sedapnya...ubi kuning..tp saya sukakan ubi yg tak empuk...

    BalasPadam
  2. Sedapnya ni wak, all time favourite ni wak...
    lama tak makan ubi, kadang dana suka masak blegudek, wak kenal tak?

    BalasPadam
  3. Makanan mudah tapi sedap. Suka kalau ubi rebus tu lembut sangat dan tiada urat.

    BalasPadam
  4. nikmatnya regukan makanan ni dengan kopi o panas :)

    BalasPadam
  5. Lama tak makan ubi rebus..sebab susahnya nak jumpa ubi kat tempat Saya...

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah,sedapnya berkudapan dgn ubi rebus.

    BalasPadam
  7. Waduhhh.. enak banget. Cicah gula melaka kelapa pun sedapnya.

    BalasPadam
  8. waalaikumussalam. ya Allah. nasib baik lah saya tak mengandung. kalau tak jenuh cari ubi kayu nak makan sebab mengidam. hahahahaa

    BalasPadam
  9. Sedappp....dgn kelapa parut pun sedap, dgn sambal tumis pun sedap. Suka.

    BalasPadam
  10. Saya sukan makan ubi rebus, kena lagi yang arouma nya wangi..sedap nya

    BalasPadam
  11. Huwaaa... sedapnya ubi rebus dah lama tak makan.

    BalasPadam
  12. hoho ini mmg favourite ni combinasi dia pun mmg terbaik

    BalasPadam
  13. sedapnya wak...teringin pulak ni...

    BalasPadam
  14. Allahu sedapnya. Dah lama tak makan ubi rebus cicah sambal.

    BalasPadam
  15. Terliur...
    Apa sahaja masakan dari pucuk hingga ubi nya,mmg kena dgn selera saya. Selamat menjamu selera tuan.

    BalasPadam
  16. Sambal tu yg tambah selera.

    BalasPadam
  17. ubi rebus dengan kelapa is my favourite !!!!

    BalasPadam
  18. lamanya tak makan.. selain ubi dengan kelapa, saya selalu jugak makan jagung dengan kelapa...ya allah sedap dia xleh nak ungkap..lg2 klu yg atok buat..cukup rasa !

    BalasPadam
  19. Ni mesti ubi kayu segar dari ladang wak sendiri, direbus pula oleh mem dapur wak yg rajin tu, tak kirala kudap petang ke pagi ke tentu berpeluh2 wak makan ek, hehe

    BalasPadam
  20. Perghhh sejenis nikmat ni wak. Lama tak merasa. Rindu plak nak makan ubi rebus.

    BalasPadam
  21. Uishhhh mendatangkan kelaparan pulak masuk sini..sedapnyaa time hujan makan ye Wak...

    BalasPadam
  22. MasyaAllah! Tak payah tulis apa2... Gambar pon dah terkesan!

    BalasPadam
  23. Sedapnyaaaa.... Last month baru makan ubi dengan sambal..

    BalasPadam
  24. Tiba-tiba teringin nak makan :')

    BalasPadam
  25. Adudu sedapnya lahaii ubi rebus. Lama dah tak merasa

    BalasPadam
  26. waduhh kang.. seng akeh komen nang kene kabeh wong wedokan yohh :p jeles aku kang

    BalasPadam
  27. Waddduuhhh... sedapnya... tambah pulak dengan kopi O panas... Ajeerrr... best...

    BalasPadam
  28. Meh hantar sini sikit wak.. lama tak makan ubi rebus dengan sambal bilis.. hahaha

    BalasPadam
  29. Favorite masa kecik-kecik. Makan ngan kelapa manis.

    BalasPadam
  30. Inikah kudapan? Makan banyak boleh lelap kekenyangan ;)

    BalasPadam
  31. Lama tak makan. Sedap woihh ubi kayu rebusss

    BalasPadam
  32. aduuu sedapnyaaaa....baru je semalam adik share dalam group wassap, mak kat kampung buat ubi rebus dengan sambal bilis ni...

    BalasPadam