Isnin, 20 Januari 2020

MB 119 : Popiah Pisang Goreng

Salam bertani





Sumber : mStar

Minum petang ini, pn is3 wak buat  buat popiah pisang goreng.


1. Kulit popiah, cheese dan isi pisang nipah dibelah dua.


2. Sapukan  'hazelnut spread with cocoa' sebelum dibalut


3. Yang ini isi pisangnya disalut dengan isi durian 


4. Siap untuk digoreng


5. Popiah pisang goreng sedia untuk disantap.
3 keping menggunakan hazelnut koko.
Sekeping gunakan isi durian.

Nak tahu kelazatannya, cubalah buat sendiri.

Salam bertani.

38 ulasan:

  1. sekejap lg viral kt Malaysia..lebih suka popia yg pedas

    BalasPadam
  2. mak oi...hispter sungguh popiah wak ni..hahaha

    BalasPadam
  3. wahh wak dah buat entri resepi hehe tak pernah try lagi ni kena cuba ni kan wak :)

    BalasPadam
  4. Wah kreatif guna isi durian. Senang cerita boleh guna semua isi buah.

    BalasPadam
  5. Nice sharing... nak cuba la nanti...

    BalasPadam
  6. dana dah biasa buat wak, rasanya dah beberapa tahun juga dana pernah buat... sebab kawan-kawan dari kelantan yang bagi resepi gini... mereka biasa buat popia pisang nih... sedap layan tapi tulah kalau sejuk dah lembik hehehe kene makan panas-panas

    BalasPadam
  7. Harus cuba ni..boleh menarik perhatian kanak-kanak yang tak suka makan buah-buahan juga ni nampaknya.

    BalasPadam
  8. Fuh...menariknya! Lagi2 yg ada cheese tu.
    Saya blm pernah mkn & buat.

    BalasPadam
  9. wahhh. sedap ni.. lain dari yg lain :)

    BalasPadam
  10. Macam-macam cara kita boleh buat dengan pisang ni ye. Nanti boleh cuba.

    BalasPadam
  11. pernah tengok resepi ni tapi tak pernah cuba buat.Wah mesti sedap bila dah tambah durian dan perisa lain tu.

    BalasPadam
  12. Asalam WP..pandai masak popia ya

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum wp.
    Popia pisang pulok ye..hehe nanti viral la tu di malaysia.. boleh dah buka gerai utk ramadhan nanti hehe

    BalasPadam
  14. wah wak memasak pulak..nampak sedap ni. Boleh cuba nanti.Terima kasih wak

    BalasPadam
  15. WOW SEDAP TU TAPI DIGORENG TENTU MKN MINYAK XBRAPA ELOK UTK KSHTN

    BalasPadam
  16. perghhhh menu hipster. tapi sayang berminyak tu la. hehehe. makan sekali sekala boleh laaaaa >.<

    BalasPadam
  17. harap tak lama lagi banyak kat pasar ramadhan ni!

    BalasPadam
  18. serius nampak sedap, boleh cuba ni

    BalasPadam
  19. Suku Banjar ada juga reesepi seperti ini ...iaitu murtabak pisang..cuma kulit luarnya adalah bahan seperti roti canai...

    BalasPadam
  20. wah terima kasih atas resipi =)

    BalasPadam
  21. Ok lps ni mesti viral kat malaysia pulak.

    BalasPadam
  22. Buat banyak2, sejuk bekukan untuk bulan puasa. Pernah buat dulu...

    BalasPadam
  23. memang ada hati nak buat sendiri

    BalasPadam
  24. Makan panas-panas sedap nih!
    Kesian Mrs. A baharu tahu ada resepi ni

    BalasPadam
  25. Nampak sedap tu. Terima kasih atas resepi

    BalasPadam
  26. sy suka jenis yang pisang lenyek siap.. yang sbijik2 tu x minat sngt. nk try yang dengan peanut butter pulak. makan 1 ni x ckup..

    panas2 hidang dengan eskrim..

    BalasPadam
  27. wah..menarik tu. roti canai ngan pisan & choc pun sedap. ni sure layan gak ni....

    BalasPadam
  28. sedapnya tgk popiah pisang goreng tu

    BalasPadam
  29. Terus rasa nak buat plak nanti...nampak sedap tu...

    BalasPadam
  30. Wow sedapnya siap letak coklat lagi

    BalasPadam
  31. Hipster sungguh sekarang.. hehehe..

    BalasPadam
  32. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    BalasPadam