Ya Allah terus kecur liur tengok ni. Kat tepi jalan ada pokok belimbing buloh ni. Bila berbuah selalunya terbiar je jatuh. Ni bolehla kutip buat jeruk. tak membazir.
Asam belimbing ni kalau dah berbuah memang meriah sampai jatuh ke tanah. Saya makan asam belimbing dicampurkan dengan sambal atau masakan tradisional je. Baru saya tahu belimbing juga sedap dibuat jeruk asam boi.
Kwnapa air liur penuh dalam mulut ni bila tengok pic & baca.. Hihihi
BalasPadamBoleh cuba nie sebab depan rumah memang ada ditanam pokok belimbing buluh..
BalasPadamKecoq lioq
BalasPadamwow sedap tu boleh cuba ni
BalasPadamwakkkk.. nanti kalau jiran bagi lagi sy buat cam ni wak.. tq recipe nya.
BalasPadamYarabbi...terliur SA....
BalasPadam1st time tgk org buat jeruk pakai belimbing buluh Nampak mengiurkan..yummy!
BalasPadamSelalu nmpk jeruk manga ja.. kali ni belimbing,, nmpk sedap betul ni wak
BalasPadamBoleh jadi hasil pendapatan juga ni wak.
BalasPadamOh rendam dengan air garam dulu semalaman ya. Bila berbuah InsyaAllah cuba. Terima Kasih kongsi.
BalasPadamNengok tu pun dah kecur wak oi
BalasPadamTak pernah terfikir belimbing buloh pun boleh buat jeruk asam boi..kecur lh pulak
BalasPadamYa Allah terus kecur liur tengok ni. Kat tepi jalan ada pokok belimbing buloh ni. Bila berbuah selalunya terbiar je jatuh. Ni bolehla kutip buat jeruk. tak membazir.
BalasPadammak aii, sedap nyer!!!
BalasPadampokok belimbing buluh saya masih di umur kanak-kanak.
belum membesar dan berbuah.
Ya rabbi, terliur saya tengok Wak... baru semalam masak lemak babat campur belimbing ni, kawan bagi..sedap..
BalasPadamYa Allah, wak ni, buat kecur air liur je. Hehe..
BalasPadamsedapnya.
BalasPadamdah la tengah makan mangga muda ni....
Tak pernah cuba, boleh cuba lepas ni 😁
BalasPadamTerbaik lah... buat jgn tidak..
BalasPadamMashaAllah, sedapnyaaaaa. sedapnyaaaaa...
BalasPadampokok belimbing pun susah dijumpai skrg ni. kalau buat sambal hitam pahang memang sedap la belimbing ni..
BalasPadamBoleh Try nanti...
BalasPadamuuuish Wak !! saya tngk gambar tu pun rasa airliur da penuh dalam mulut. trasa2 masamnyaaa asam tu hehe.. tapi masam2 ni nikmat..
BalasPadamdi kampung mak selalu buat cuci ikan. ok lepas ni boleh suruh mak cuba buat jeruk belimbing ni. sayang terbiar dan luruh ke tanah macam tu saja
BalasPadamfuh,memang mengancam ni
BalasPadamAsam belimbing ni kalau dah berbuah memang meriah sampai jatuh ke tanah. Saya makan asam belimbing dicampurkan dengan sambal atau masakan tradisional je. Baru saya tahu belimbing juga sedap dibuat jeruk asam boi.
BalasPadamFuh dah lama tak makan masakan yg ada belimbing ni.
BalasPadamRumah saya banyak belimbing buluh. Nak try buat ni pastu krup krap sambil keje dari rumah. Wahhh.. Memang keje tak siap jadinya. Haha
BalasPadamRumah mertua saya byk wak..okay balik nnt boleh petik buat asam boi :) tq wak!
BalasPadammcm pernah xpernah tgok je..emm
BalasPadam